Džeko i Jovetić vode Siti do titule!

0

Edin Džeko
 

Na Etihadu sve miriše na titulu! Fudbaleri Mančester Sitija upisali tri ogromna boda protiv Aston Vile u borbi za šampionski pehar i tako došli na korak od pobedničkog postolja – 4:0! A glavni, odgovorni i dežurni krivac je – Edin Džeko! Reprezentativac Bosne i Hercegovine je i na drugoj uzastopnoj utakmici bio dvostruki strelac i sada se slobodno može reći da će ogromne zasluge za eventualno prvo mesto na kraju Premijer lige otići na račun upravo na račun 28-godišnjeg centarfora!

Posle nešto lošije igre tokom prvih 45 minuta, u kojim su Građani imali samo jednu priliku da zatresu mrežu Guzana, usledio je period dominacije bosanskohercegovačkog reprezentativca. Džeko je svoju prvu šansu pretvorio u pogodak u 64. minutu, posle sjajnog centaršuta Zabelete. Argentinac je tako upisao svoju šestu asistenciju, čime je uz Kolarova postao najbolji asistent lige među bekovima. Samo sedam minuta kasnije, Džeko je ponovo zatresao mrežu i tako dokazao zašto je jedan od od najboljih realizatora unutar kaznenog prostora.

U samom finišu susreta, tačnije u 88. minutu Jovetić je povećao rezultat na 3:0, što je bio njegov treći ligaški pogodak, da bi Jaja Ture u poslednjim sekundama, posle vrsne solo akcije, postavio konačnih 4:0.

 

Sanderlend ostaje u eliti! Gotovo kompletnu sezonu Crne mačke bile su gotovo cele sezone u zoni ispadanja, ali su fenomenalnim partijama u ključnim utakmicama nanizali nekoliko velikih pobeda i skinuli skalp znatno jačim ekipama (Mančester junajted i Čelzi), da bi trijumfom nad VBA i definitivno osigurali mesto u Premijer ligi – 2:0. Ekipa Gustava Pojeta tako je vezala i četvrtu pobedu u poslednja četiri kola, a u koliko je dobroj formi pokazuje i podatak da je od početka aprila jedino Siti tim sa više postignutih golova. Time su Mačke pokazale da su ove sezone mogle i mnogo više da urade, samo da nije bilo onog užasnog početka takmičenja… Sanderlend je vođstvo stigao već u 13. minutu, kada je Kolbek iskoristio odličan centaršut Alonsa i lukavim udarcem prosledio loptu u mrežu.

Konačni rezultat utakmice postavio je Fabio Borini u 31. minutu, nakon što je Larson majstorskim lob dodavanjem prebacio kompletnu odbrambenu liniju VBA.

Kolo pre kraja Sanderlend ima pet bodova više od Noriča, a VBA tri više od Kanarinaca.

 

Adam Džonson i Fabio Borini

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here