MN Press
Aleksandar Džikić

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti u ponedeljak od 20 sati u hali “Aleksandar Nikolić” igraju meč drugog kola ABA lige.

Trener košarkaša Budućnosti iz Podgorice Aleksandar Džikić rekao je da njegov tim očekuje “tvrda utakmica” protiv čvrste i agresivne odbrane Crvene zvzede.

– Znamo da nas očekuje tvrda utakmica protiv čvrste i agresivne odbrane i podrške njihovih navijača – rekao je Džikić, preneo je sajt ABA lige.

Oba tima upisala su pobede u prvom kolu, Budućnost je savladala FMP (82:72), dok je Zvezda bila bolja od Splita (97:61).

Džikić je dodao da obe ekipe imaju probleme, kao i da očekuje da će Zvezda imati više igrača u rotaciji u odnosu na meč protiv Fenerbahčea u Evroligi.

– Imaju iskusan sastav koji maksimalno koristi tu situaciju manjeg broja igrača na raspolaganju i baš zbog toga igraju sa više slobode u napadu. Mi smo se spremali za njihovu nižu postavu sa Mitrovićem na petici i Kalinićem na četvorci, kao i formaciju sa dva pleja istovremeno na terenu – rekao je on.

Trener crnogorskog kluba istakao je da će to biti i prva utakmica Nikole Ivanovića, doskorašnjeg igrača Budućnosti, protiv podgoričke ekipe.

– Uz to, biće to prva utakmica protiv igrača koji je promenio istoriju kluba, biće interesantno kako će ko individualno reagovati na to – dodao je on.

Košarkaš Budućnosti Marko Jagodić-Kuridža rekao je da je ovo jedna od težih utakmica u sezoni, i da je cilj ekipe da ostvari što bolji rezultat.

– Oni su evroligaška ekipa, sa dobrim pojedincima. Dosta su uložili i biće dobro da se izmerimo sa njima. Imamo neke zamisli i probaćemo da ih sprovedemo u delo. Odbrana i koncentracija trebalo bi da dodju do izražaja, ali ne mora da znači da će nam to biti dovoljno za pobedu. Moramo da odigramo našu najbolju utakmicu i da damo sve od sebe da izvučemo dobar rezultat i pobedimo.

Zvezda i Budućnost prošle sezone igrali su finalu u ABA lige, a beogradski klub je pobedom 3:2 u seriji došao do titule prvaka.

Meč izmedju Zvezde i Budućnosti na programu je u ponedeljak od 21.00.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here