“Dzjuba u Zvezdi? To je glupost”

0
EPA/Anatoly Maltsev
Artjom Dzjuba

Bivši predsednik Spartaka iz Moskve Andrej Červičenko izjavio je da ne veruje da će Artjom Dzjuba da nastavi karijeru u Crvenoj zvezdi.

Červičenko nije protiv odlaska Dzjube iz Rusije, ali ne veruje da je sada pravi trenutak.

– Dzjuba je u Rusiji uradio mnogo toga. Na kraju karijere, ako se javi takva opcija, zašto ne bi igrao negde drugde? Ali ne znam koliko će neko u Evropi sada hteti ruskog napadača – izjavio je Červičenko i nastavio:

– Crvena zvezda? Srbija nije opcija i to je glupost. Samo zamislite: Srbija i zahtevi za platu koje ima Dzjuba. On zarađuje koliko i ceo neki klub koji je u Srbiji na trećem, četvrtom mestu. U Srbiji klubovi razvijaju mlade igrače i prodaju ih. Tamo igrači malo zarađuju i zbog toga što pre žele da pobegnu. Oni praktično nemaju “legionare”, a sad odjednom hoće da daju milione Dzjubi. Ne razumem to. Tamo ima mnogo mladih, hrabrih i snažnih igrača kao što je Dzjuba, tako da bi svakako pre forsirao nekog igrača kojeg može da unovči, nego da Dzjubi da milione.

Dzjuba ima ugovor sa Zenitom do juna ove godine. Čelnici crveno-belih su nekoliko puta istakli da su zainteresovani za ruskog napadača.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here