EPA/Georgi Licovski

Administracija predsednika Džoa Bajdena treba da preduzme sankcije protiv svakog političkog lidera koji poziva na jedinstvo Albanije i Kosova, navodi se u izveštaju “Od krize do približavanja – strategija za borbu protiv nestabilnosti na Balkanu na njenom izvoru” koji su objavili vašingtonski Univerzitet Džon Hopkins i Vilson centar.

U izveštaju, u kojem je objašnjena situacija na Balkanu, posebno odnosi između Srbije i Kosova, između ostalog se navodi da svaki pokušaj pozivanja na ili promovisanja jedinstva Kosova i Albanije mora da bude propraćen sankcijama.

“Vašington sada mora da jasno stavi do znanja, kao što je to činio kada je sponzorisao nezavisnost Kosova 2008. godine, da su svi oblici podele i ‘ujedinjavanja’ neprihvatljivi i da će oni koji to promovišu biti sankcionisani. Čineći to, administracija će povećati približavanje među svojim evropskim kolegama. Ovaj korak je posebno važan u izgradnji kredibiliteta sa Atinom, koja ima najveći interes u celom NATO i EU da izbegne destabilizaciju promenom granica”, navodi se u izveštaju.

1 COMMENT

  1. Ovo je opet udar nad srbskom narodu i saga se nastavlja. Zasto toliko vole da unistavaju srbski narod. Mogu oni da odcepe od nas a mi nesmemo da se cepino od nikog? Mozda gresim ili ima jos neko sto vidi ovo kao udar nad Srbski narod?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here