EPA/Andy Rain
Boris Džonson

Bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson zahvalio se večeras predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, umesto predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom, na “inspirativnom liderstvu”, prenosi “Independent”.

U prvom obraćanju kao poslanik tokom debate u donjem domu britanskog parlamenta, Džonson je rekao da je važno da, ukoliko Putin udvostruči agresiju, i Britanija “udvostruči odbranu Ukrajinaca”. Dok je nabrajao razloge zbog kojih se ukrajinska kontraofanziva pokazuje efikasnom, Džonson se nehotice zahvalio Putinu na “inspirativnom liderstvu”, pre nego što se brzo ispravio, prenosi Tanjug.

– Zahvaljujući herojstvu ukrajinske vojske, delimično zahvaljujući oružju koje ponosno šaljemo, čestitam mom prijatelju (Džejmsu Hipiju, ministru odbrane) na onome što radi britanska vojska, na oružju koje šaljemo, lista je podugačka. Hvala takođe, naravno, inspirativnom vođstvu Vladimira Putina – kazao je Džonson i stao i onda se ispravio.

– Inspirativnom vođstvu Vladimira Zelenskog, oprostite. Ruske snage su prethodnih dana izbačene iz većeg dela severoistoka Ukrajine, oko Harkova. Pod pritiskom su u Hersonu na jugu i nemam dilemu da će Ukrajinci da pobede – rekao je Džonson.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here