EPA/Neil Hal
Boris Džonson

Bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson izjavio je da mu je Vladimir Putin pretio raketnim napadom u nesvakidašnjem telefonskom razgovoru uoči početka ruskog napada na Ukrajinu.

Kako prenosi BBC, Džonson tvrdi da mu je Putin rekao da bi to trajalo “samo minut”.

Prema rečima bivšeg premijera, ovakav odgovor je usledio nakon što je rekao Putinu da bi rat bio katastrofalna odluka, tokom telefonskog razgovora u februaru 2022. godine.

Džonson dodaje da je tada upozorio Putina da bi napad na Ukrajinu izazvao zapadne sankcije i više trupa NATO na ruskim granicama. Takođe ističe da je probao da smiri ruskog predsednika time što mu je rekao da se Ukrajina neće u skorije vreme pridružiti Alijansi.

– U jednom trenutku mi je zapretio, rekavši – “Borise, ne želim da te povredim, ali raketa, bio bi joj potreban samo minut”… Ali po tonu kojim je to izgovorio, rekao bih da se samo poigravao sa mojim pokušajima da pregovaram sa njim – naveo je Boris Džonson.

Podsetimo, rat u Ukrajini počeo je 24. februara 2022.

6 COMMENTS

  1. Pa pretpostavljam da ovaj čovek više i nije premijer Velike Britanije, zato što je nepromišljenošću svoju zemlju stavio u poziciju da dobije Sarmat od Rusa – očigledno ima mnogo pametnijih Britanaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here