EPA/ Andy Rain
Britanski premijer Boris Džonson

Britanski premijer Boris Džonson, koji se nalazi u samoizolaciji, izjavio je danas da se oseća sjajno i nagovestio da bi distribucija vakcine protiv koronavirusa mogla da počne pre obeležavanja Božića po gregorijanskom kalendaru.

Na snimku objavljenom na njegovom nalogu na Tviteru, Džonson, koji je bio u kontaktu sa poslanikom koji je kasnije testiran pozitivno na Covid-19, rekao je da je pod nadzorom sistema za testiranje i praćenje kontakata Nacionalne zdravstvene službe (NHS), prenosi Skaj njuz.

On je dodao da nije važno što se oseća sjajno i što svi poštuju socijalno distanciranje, kao i to što je već bio zaražen koronavirusom i “puca od antitela”.

– Moramo da prekinemo širenje bolesti i jedan od načina da to uradimo sada je samoizolacija na 14 dana, kada vas kontaktira sistem za testiranje i praćenje kontakata NHS – poručio je Džonson.

Prethodno je objavljeno da je britanski ministar zdravlja Met Henkok rekao da se Džonson oseća dobro i da će upravljati vladom putem Zum aplikacije.

– On je dobro, apsolutno je razdragan. Ove nedelje će voditi vladu putem Zuma – rekao je Henkok za Skaj njuz.

U nedelju uveče Džonson, koji je u martu preboleo koronavirus, objavio je da će biti u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom za koju se ispostavilo da je kovid pozitivna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here