Foto; Tanjug/AP
Kobi Brajant

Nekadašnji košarkaš Stefon Marberi istakao je da su Majkl Džordan i Kobi Brajant najbolji NBA igrači u istoriji.

Aktuelni trener kinseke ekipe Peking Rojal Fajters je pohvalno pričao i o Kevinu Durentu, čije veštine smatra „jedinstvenim“.

– Naravno, Brajant i Džordan su najbolji košarkaši u istoriji. Ali nikad nisam video košarkaša poput Durenta. Taj tip je jedinstven – rekao je 44-godišnji Marberi i nastavio:

– Sećam se da sam gledao Kevina dok je igrao prvu utakmicu na univerzitetu Teksas. Pozvao sam brata i rekao mu: ‘Ovaj tip se zove Kevin Durant? Taj brucoš neće ostati sa studentima.’ Nikada nisam video tako visokog igrača koji drži loptu na način na koji je to radio Durent. To što ga čini zaista jedinstvenim je njegov šut.

Durent je prošle sezone odigrao 35 utakmica za Bruklin Netse i prosečno je beležio 26.9 poena, 7.1 skokova, 5.5 asistencija, 0.7 ukradenih lopti i 1.3 blokade.

Marberi je 1996. bio četvrti pik Milvokija na NBA draftu, ali je odmah trejdovan u Minesotu. Igrao je još za Nju Džersi, Feniks, Njujork, Boston, kao i nekolicinu kineskih klubova. Dva puta je učestvovao na Ol-star utakmici, a sa selekcijom Sjedinjenih Država ima bronzanu medalju sa Olimpijskih igara 2004. u Atini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here