pixabay.com
Foto: Ilustracija

Politika je rat, ali drugim sredstvima, rekao je aktuelni kosovski premijer Aljbin Kurti, navodeći da će nastaviti svoju političku bitku, bez obzira što je Skupština Kosova izglasala nepoverenje vladi koju predvodi, prenosi Koha.

Kurti je to rekao u izjavi za podkast časopisa Ekonomist, a dopisnik za Balkan Tim Džuda, koji je sa njim razgovarao, bio je iznenađen zaokretom američke politike kada je su u pitanju odnosi Kosova i Srbije.

– Čudno je to što izjave koje sada stižu iz Vašingtone izgledaju kao da dolaze od agencije Tass, ili iz Moskve. Mnogo ljudi je zbunjeno jer izgleda kao da Amerikanci sada favorizuju Srbiju – rekao je Džuda.

Govoreći o kritikama koje o njemu govori kosovska opozicija a odnose se na pristup koji ima prema SAD, Kurti kaže da to nije bila njegova namera.

– Optužen sam da sam protiv Amerike, jer se u ovom trenutku nisam složio sa Grenelom. Sa Grenelom sam se složio da je potreban sporazum sa Srbijom, ali ne i o sadržaju sporazuma. Nisam smatrao da će ta razlika biti od velike važnosti, ali tako se ispostavilo – rekao je Kurti.

Prema časopisu, čini se da su Amerikanci ohrabrili “prijatelje na Kosovu”, uključujući predsednika Kosova Hašima Tačija, da doprinesu padu vlade.

– Tači se svakodnevno ponaša kao jedan od lidera opozicije. Svaki dan pronalazi razloge da me napadne – rekao je Kurti za prestižni britanski magazin.

– Politika je bitka i ja sam nepokolebljiv. Znate kako se kaže – rat je nastavak politike drugim sredstvima. Za mene važi da je “politika rat, ali drugim sredstvima” – dodao je Kurti.

2 COMMENTS

  1. SAMO SE TI HVALI I POHVALI TVOJIM AMERIMA I IZMISLJAJ RAZNOZANIH BAJKI TVOJIM UNUCIMA ALI NENOJ ZABORAVITI I NISI ZABORAVIO A I ZNAS DOBRO DA SI TI A I TVOJI STE DOSLI SA VASE ALBANIJE GLADNI BOSI COPAVI I SRBIJA VAMA I VASIMA OSTALIMA ALBANCIMA DALA GDE NIJEDNA MANJINA NIJE DOBILA I DATO KO VAMA A STE KOVALI ZLO SRBIJI I A I DOBRO ZNAS DA JE KOSOVO UVEK BILA SRPSKA ZEMLJA I DAN DANAS JE SRPSKA ZEMLJA TUDJIM LEDJIMA SE LAKO HVALITI I NA KRAJU SE I GUBI

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here