E, moj Nejmare: Ti imaš helikopter, al` nemaš više kapitensku traku

0
EPA/Marcelo Sayao
Nejmar na treningu Brazila

Selektor brazilske reprezentacije Tite nepokolebljivo odlučio da kapiten na Prvenstvu Južne Amerike (14. jun – 7. jul) bude veteran Dani Alves (36).

Kapiten brazilske selekcije, koja ima najveće pretenzije na kontinentalnom šampionatu, ali i pritisak da se pred domaćom publikom domogne trofeja prvi put posle 2007, ostaje igrač francuskog prvaka Pari Sen Žermena, ali to neće biti ista ruka. Traka je dodeljena Daniju Alvesu.

Selektor Tite je uvažio njegovu dugogodišnju posvećenost nacionalnom timu (bio je osvajač 2007), smatrajući da je dokazani desni bek pouzdaniji vođa na terenu od Nejmara (27), nesumnjivo jedne od najvećih zvezda fudbalske današnjice. Dani Alves nije bio učesnik Mundijala u Rusiji prošle godine jer ga je teška povreda u finalu francuskog kupa na duže odvojila od igre. Kapiten je bio Realov as Marselo, koji nije pozvan za izazove na Kupu Amerike.

Posle Svetskog prvenstva traka je dodeljena Nejmaru. Iako ostaje bez nje, na šampionatu ima priliku da izbije na drugo mesto večne liste strelaca brazilskog tima. Do sada je dao 60 golova, a Ronaldo ih ima 62. Neprikosnoveno u vođstvu je kralj fudbala Pele sa 77.

Nejmar je onomad skrenuo pažnju na sebe jer je u kamp reprezentacije stigao privatnim helikopterom od 13 miliona evra. Koliko može da razvije? Kažu 248 km/č.

Brazil je u grupi redom igra s Bolivijom, Venecuelom i Peruom.

Nejmar po dolasku u kamp brazilske reprezentacije
Nejmarova leteća tvrđava

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here