Edi Grant poslao pismo podrške Vučiću

0

Veliko prijateljstvo sa Srbijom se ne zaboravlja ni kada je teško
 

Grant je sa srpskom grupom Riblja čorba 1986. godine snimio pesmu "Amsterdam", koja je bila veliki hit u tadašnjoj Jugoslaviji, a i danas je na koncertnom repertoaru ovog benda.

"Pišem Vam u svoje i u ime svoje porodice, kako bih izrazio veliku tugu zbog gubitaka nastalih usled velikih poplava koje su zadesile Srbiju", napisao je Grant, podsetivši da njegovo prijateljstvo sa Srbijom seže mnogo godina unazad. "Stoga je moja tuga još veća", dodao je Grant.

"Želim Vama i prijateljima u Srbiji da pronađete hrabrost kako biste izdržali ove nedaće. Poznajući snagu i snalažljivost mojih srpskih prijatelja, znam da ćete prebroditi ove izazove koje vam je postavila priroda."

Pevač, poreklom iz Gajane u Južnoj Americi, uputio ja saučešće svima koji su pretrpeli lični gubitak u poplavama. Grant (66) imao je još 1968. godine, kao član grupe Ikuals, pesmu na prvom mestu britanske top liste singlova – bila je to "Baby Come Back" koju je ponovo snimio osamdesetih kao solo zvezda.

Solo karijeru pokrenuo 1975. ali je počeo da ređa hitove od 1979. godine. Među njima su "Do You Feel My Love" (1981), "I Don’t Wanna Dance" i "Electric Avenue" (1982), "Gimme Hope Jo’anna" (1988).

Njegov najpoznatiji album "Killer On The Rampage" (1982), sa kojeg su skinuti standardi "I Don’t Wanna Dance" i "Electric Avenue" bio je uspešan i u Americi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here