Egipat i Nigerija među četiri na Kupu Afrike

0

 

Ahmet Hasan između Kamerunaca

 U regularnom delu meča između Egipta i Kameruna bilo je 1:1. Kamerun je došao u vođstvo u 26. minutu autogolom kapitena Ahmeda Hasana, koji je na prvoj stativi loptu iz kornera sproveo u sopstvenu mrežu. Ipak, kapiten se iskupio za grešku 11 minuta kasnije, uz veliku pomoć golmana Kameruna, Kamenog, koji je katastrofalno reagovao prilikom šuta sa oko 30 metara.

 

U drugom delu igre uglavnom su viđeni pokušaji iz daljine, tako da je duel otišao u produžetke. Već u drugom minutu Nađi Žedo je iskoristio još jednu veliku grešku protivnika, ovaj put iskusnog Žeremija. Žedo je presekao njegovo dodavanje Kamenom i rutinski poslao loptu u mrežu.

 

Tri minuta kasnije Hasan postiže još jedan gol za 3:1, ali se na usporenom snimku jasno videlo da su sudije pogrešile, pošto lopta nije prešla gol liniju kada se odbila od prečke.
 

 

Dvostruki šampion Afrike za redom, Egipat će u polufinalu igrati protiv selekcije Alžira, dok će Gana za finale igrati sa Nigerijom koja je bila bolja od Zambije, posle izvođenja penala 5:4.

 

Nakon 120 minuta igre nije bilo golova, a bolje prilike za pobedu imala je Zambija.  Ipak, više sreće u penal "lutriji" imala je Nigerija, a pobedonosni gol u petoj seriji postigao je golman Enijama. Čuvar mreže je u poslednjoj seriji najšre odbranio šut Merande, a onda je bio siguran egzekutor sa bele tačke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here