EK: Srbija će morati da raskine novi sporazum sa Evroazijskom ekonomskom unijom

Vestionline, Tanjug
5
youtube.com/Politicarenje 011

Srbija će morati da raskine novi trgovinski sporazum sa ruskom Evroazijskom ekonomskom unijom kada se pridruži Evropskoj uniji, saopšteno je iz Evropske komisije.

– Srbija može da uđe u sporazume sa drugim državama ili organizacijama pre ulaska u EU. Međutim, u kontekstu pregovora u pristupanju, Srbija se obavezala da će se povući iz svih bilateralnih sporazuma o trogvini na dan ulaska u EU – saopštila je Komisija, prenosi “EU obzerver”.

Istu poruku poslao je i predsedavajući Odbora Evropskog parlamenta za spoljne poslove Dejvid Mekalister: “Tekst sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom trebalo bi da ima i izlaznu stavku, što bi garantovalo da Srbija može da se povuče iz sporazuma po njenom pristupu EU”.

Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Rusije postoji od 2000. godine.

U tekstu se navodi da je Evropska komisija pojasnila Srbiji njene obaveze dan nakon što je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko najavio da će Srbija 25. oktobra potpisati trgovinski sporazum sa Evroazijskom ekonomskom unijom.

5 COMMENTS

  1. Srbija ne mora da prekine ugovore Oki da istupi iz Evroaziskog sistema jer Srbija nije clanica EU .Dosta uslovlhavanja od EU jer je I pitanje hocemoli uopste uci u EU jer I u samoj EU postoji kriza I nesuglasice, a kao trece ni drugim clanicama EU istocne EU nije se tako uslojavalo kao nama. Sramno to je samo politicka ilustracija radi dobrih odnosa sa Rusijom.

  2. Pa dokle vise uslovljavanja od Fasistickih zemalja.I napokon sta ce Srbija u EU;da im da i ovo malo lepote sto ima da bi zapad mogao da se baskari i raspolaze resursima koji su im potrebni…

  3. Baš tako. Imamo celu Afriku i Aziju. Pa, na kraju krajeva i Evropu, nisu u Evropi samo Britanci i Nemci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here