Zelena patrola
Pomor ribe u Begejcu

Ekološki akcident u Kuli. Nadležni ćute.

Begejac, u narodu poznat kao Smrdljivi kanal, već godinama muči stanovnike Kule. Ovog leta urađeno je izmuljavanje ovog kanala, što je obradovalo stanovnike Kule. Međutim, njihova sreća nije dugo trajala, posle mesec dana, Begejac je opet počeo da smrdi.
– U Begejcu je došlo do pomora ribe, voda je crna i smrdi, do pre mesec dana izmuljavali su Begejac, a sada opet imamo problem. Razgovarao sam sa komšijama, sumnjamo da je zagađenje došlo iz Šećerane, jer je krenula sezona. Sve je počelo u subotu, strahujemo da će biti još gore – izjavio je za Zelenu patrolu Strjepan Lončarić iz Kule.
Povodom zagađenja, koje je za posledicu imalo pomor ribe u Begejcu, Zelena patrola se obratila nadležnima u opštini Kula, JP Vode Vojvodine, i Pokrajinskoj inspekciji. Odgovor su dobili iz opštine Kula.
Odgovor inspekcije i JP Vode Vojvodine još uvek nije stigao, pa se postavlja pitanje zašto nadležni ćute, koga ili šta prikrivaju, ko je važniji od životne sredine i života građana?
Borba građana Kule za čistiji Begejac prikazana je u emisiji Zelene patrole:

2 KOMENTARA

  1. Nista bolje nije ni u kanalu DTD Vrbas Srbobran Turija Nadalj . Svake godine ista prica se ponovlja sa trovanjem kanala riba stanovnustva.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime