Ekonomisti: Vlada ne treba da popusti

0

"Treba biti rigorozan, oštar i restriktivan i ne dati ni pare za povećanje dohodaka u javnim preduzećima", izjavio je Madžar na konferenciji za novinare Centra za liberalno-demokratske studije (CLDS).

 

Za privredu bi bilo važno da se ne popusti pred tim pritiscima, rekao je on ističući da vlada ima instrumente za kontrolu dohodaka u javnim preduzećima tako da bi morala da se odupre pritiscima.

 

"Kompromisi sada, u ne tako velikoj budućnosti stvoriće još veće probleme", naglasio je Madžar govoreći o upozorenjima sindikata u javnim preduzećima da će stupiti u štrajk ukoliko im se ne povećaju zarade.

 

Pojedini ekonomisti smatraju da Vlada ne bi trebalo da popusti pred pritiscima

 

Članica CLDS-a i bivša ministarka za socijalna pitanja Gordana Matković ocenila je da će ukoliko se bude izlazilo u susret pojedinačnim zahtevima za povećanjem zarada, biti stvorena osnova za još više štrajkova.

 

Prethodnih dana sindikati nekoliko javnih preduzeća upozoravali su da će stupiti u štrajk tražeći povećanje plata, a Vlada Srbije saopštila je juče da povećanje plata u javnom sektoru nije u skladu sa njenom ekonomskom politikom.

 

Sa sindikatima u javnim preduzećima koja ostvaruju dobit od aprila bi se, ukoliko dođe do poboljšanja ekonomske situacije u zemlji, moglo razgovarati o eventualnoj isplati naknada zaposlenima, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here