Aaron, stolar i proizvođač nameštaja iz Vudlendsa u Teksasu imao je pravu sreću u nesreći. Ovaj posao radi već 20 godina, ali ono što što mu se pre mesec dana dogodilo je baš sreća..

Dok je Aaron radio sa pištoljem za eksere, pištolj se zaglavio pošto se crevo za dovod komprimovanog vazduha zapetljalo.

Aron je to lako rešio, ali je, tom prilikom, sa udaljenosti od nekih 30 centimetara slučajno ispalio ekser sebi u grudi, i to u predelu srca. U trenutku mu je ceo život proleteo pred očima, poverovao je da došao kraj.

Ekser dugačak 7,5 centimetara Aaron ga je tada iščupao iz srca golim rukama.

-Zario se u mene sve do glave, celom dužinom. Noktima sam ga povukao i izvukao napolje. Mislio sam, gotovo je, umreću. Tad sam pao u nesvest – ispričao je on.

Ekser je došao do srca, a vaditi ga u takvoj situaciji je vrlo riskantan potez, pošto čovek može da iskrvari. Ipak, Aaron tada o tome nije ni mislio, već je automatski posegao za njim.

Dok je ležao na podu, njegov radnik je pozvao Hitnu pomoć. Rekao im je: “Moj šef se upravo upucao ekserom u srce. Oči su mu se izvrnule.”

Nakon toga je pozvao i njegovu suprugu Liz i rekao joj da će Aron uskoro biti prevezen u bolnicu na operaciju, i da se nada da će tamo uspeti da mu spase život.

-Prošlo je 40 minuta od nesreće do trenutka kada su ga prevezli u bolnicu. Mogu da kažem da je to bilo najdužih 40 minuta u mom životu – rekla je ona kasnije.

Arona su odmah smestili u operacionu salu, a čak je i doktor Timoti Hodžes, koji ga je operisao, bio vidno šokiran onim što vidi.

-Videlo se odmah da nije dobro. Zvuči iznenađujuće, ali brza odluka da odmah iščupa ekser iz srca mu je možda spasila život –  rekao je lekar nakon uspešnog izvedenog zahvata.

Kada je izašao iz sale, prišao Aronovoj supruzi, zagrlio je i rekao da će sve biti u redu. I zaista, srećni stolar se toliko dobro i brzo oporavio, da se već vratio na posao.

Na kraju da dodamo i to, da pištolj za zakucavanje eksera “pošalje” oko 37.000 ljudi širom SAD-a u bolnicu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here