commons.wikimedia.org
Tehnološko-metalurški fakultet

Na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Karnegijevoj ulici u Beogradu jutros oko 1.15 došlo je do eksplozije i požara.

Požar i eksplozija dogodili su se na Fakultetu organske hemije.

Povređenih nema, ali je pričinjena veća materijalna šteta. Vatrogasci su brzom intervencijom uspeli da brzo lokalizuju požar, a policija sa Palilule blokirala je okolne ulice. Odmah potom, na lice mesta izašli su čelnici TMF-a.

RTS nezvanično saznaje da je na terenu utvrđeno da je koncentracija gasova visoka u toj laboratoriji i na fakultetu uopšte, pa je bilo nebezbedno za obavljanje policijskog uviđaja. Fakultet je obezbeđen, a nakon uviđaja biće poznat tačan uzrok eksplozije i požara, javili su mediji.

Laboratorija će biti privremeno zatvorena i nema razloga za zabrinutost, rekao je za RTS dekan Petar Uskoković.

Dekan Tehnološko-metalurškog fakulteta Petar Uskoković potvrdio je za RTS da je eksplodirao frižider sa hemikalijama u laboratoriji za organsku hemiju.

„Što se tiče studenata, nastave i zaposlenih mi radimo normalno, zatvorićemo preventivno laboratoriju, a biće urađena merenja u toku nekoliko dana. U ostalim delovima fakulteta nema neke konentracije gasova i nema razloga za zabinutost“, istakao je profesor Uskovković.

Smatra da ovaj požar na fakultetu i velika havarija vodovodne cevi u centru Beograda nisu povezane.

Do eksplozije je došlo oko 1 sat i 15 minuta.

Na terenu je tokom gašenja bilo šest vatrogasnih vozila i 13 vatrogasaca, a policija sa Palilule blokirala je okolne ulice.

Nakon uviđaja biće poznat tačan uzrok eksplozije i požara.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime