EL kalkulacije: Zvezda pobedom ide na Galatu

0

Euroleague.net
Košarkaši Galatasaraja uhvatili poslednji voz za Top 16
 

Istanbulski klub imao je "asistenciju" u vidu trijumfa Valensije nad Neptunasom (103:65), dok će o drugom mestu u grupi u petak, u direktnom obračunu u praznom "Pioniru", odlučivati Crvena zvezda i Laboral Kuća. Pobednik tog meča otići će u grupu sa turskim timom.

U slučaju da Zvezda izgubi bi upala bi u grupui sa Olimpijakosom, koji se u Kombank Areni pokazao vrlo neugodnim i teškim rivalom, CSKA, jedinom ekipom koja je završila prvu fazu sa skorom 10-0, zatim Anadolu Efesom, koji predvodi Duda Ivković, milanski Emporio Armani, a sa 99 odsto sigurnosti može se računati na Fenerbahče Ulker, sa Željkom Obradovićem, Nemanjom Bjelicom i Bogdanom Bogdanovićem.

U onoj prvoj varijanti, pobede nad Laboralom, rivali bi osim Galatasaraja bili Real Madrid, Makabi, Panatinaikos, Barselona…

Junak pobede Galate nad liderom grupe bio je Karlos Arojo sa 24 poena (13-5 dva, 4-3 tri), a njegovim košem Turci su prelomili meč svega 56 sekundi pre kraja. Portorikanac je imao podršku Patrika Janga sa po 13 poena i skokova, isti broj koševa zabeležio je Vladimir Micov uz pet uhvaćenih lopti, dok je deset dodao Sinan Guler. Zoran Erceg nije igrao.

Najbolji u timu iz Pireja bio je Met Lodžeski sa 20 poena, 11 je dodao Vasilis Spanulis uz četiri asistencije, dok je deset postigao Otelo Hanter.

Valensiju je do počasne pobede za oproštaj od Evrolige predvodio Luk Harangodi sa 20 poena i osam skokova, a još čak šestorica njegovih saigrača su imala dvocifren učinak.

Bojan Dubljević je dodao 19, Krešimir Lončar 15, dok je Romein Sato ostvario dabl-dabl sa 11 poena i deset skokova. Nemanja Nedović je zabeležio 11 poena uz pet asistencija.

Košarkaši CSKA okončali su prvu fazu Evrolige maksimalnim učinkom 10-0, dok je drugo mesto u grupi B sa sedam pobeda osvojio Makabi. Moskovljani su ubedljivo porazili Limož 88:56 bez srpskog plejmejkera Miloša Teodosića.

Real Madrid je slavio protiv Anadolu Efesa 90:70 i zauzeo prvo mesto u grupi zahvaljujući 19 poena Janisa Burusisa i 17 Rudija Fernandeza.

Makabi je overio drugu poziciju pobedom nad Unikahom 81:73, dok je Armani u neizvesnom meču slavio u Poljskoj protiv Turova 101:96 i zauzeo četvrto mesto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here