“El klasiko”, utakmica svih utakmica

0

Najveći derbi španije, po procenama mnogih i Evrope, mogao bi da odluči i novog šampiona u Primeri. Oba tima imaju po 77 bodova, čak 24 više u odnosu na trećeplasiranu Valensiju, pokazavši tokom prvenstvene trke veliku superiornost u odnosu na ostale rivale iz lige.

 

Real je definitivno imao više vremena za pripremu utakmice, pošto je Barselona u utorak igrala revanš četvrtfinala Lige šampiona, u kojem je na "Kamp Nou" demolirala Arsenal 4:1. Blistao je Argentinac Lionel Mesi, svakako najbolji fudbaler današnjice, koji je postigao sva četiri gola i pokazao da u odličnom raspoloženju dočekuje utakmicu sa Madriđanima. Susretu na "Kamp Nou" u utorak prisustvovao je i trener Reala Manuel Pelegrini kako bi se još jednom uverio u sve prednosti, ali i mane, Katalonaca.

 

Madriđani su u seriji od 12 uzastopnih pobeda u Primeri, poslednji neuspeh doživeli su od Bilbaoa (0:1) sredinom januara. Sa druge strane, Barsa je na poslednja tri meča u prvenstvu zabeležila pobede uz gol-razliku 7:0.

 

Ne bez razloga, ovaj susret mogao bi da protekne u duelu Kristijana Ronalda sa jedne i Lionela Mesija sa druge strane. Radi se o dvojici poslednjih osvajača FIFA priznanja za najbolje igrače sveta, i fudbalerima koji igraju fenomenalno ove sezone. Posle dolaska iz Mančester junajteda prošlog leta, Ronaldo je ove sezone u dresu "kraljevskog kluba" postigao 25 golova na 27 utakmica. Šta tek reći o Mesiju, strelcu 38 golova u tekućoj sezoni?

Portugalac je priznao da Mesi igra impresivno ove godine, ali smatra da je makar na istom nivou kao i on.

 

"Svaka čast Mesiju, ali nije bolji od mene. On ima svoje kvalitete, kao što imam i ja svoje", poručio je Ronaldo pred derbi.

 

Sa druge strane, Mesi smatra da nije on jedini koji može da prelomi u korist svog tima.

 

"Super je što sam postigao četiri gola protiv Arsenala, ali sumnjam da tako nešto mogu da ponovim protiv Reala. Najvažnije je da ekipa odigra dobro i da dođemo do pobede. Sve ostalo je u drugom planu", poručio je skromni Argentinac.

 

Kada je kadrovska situacija u pitanju, trener Reala Manuel Pelegrini ne može da računa na povređenog Brazilca Kaku, dok je i Ćabi Alonso još uvek rovit. Međutim, najverovatnije će se naći u startnoj postavi. Sa druge strane, Pepe Gvardiola ne računa na Šveđanina Zlatana Ibrahimovića, koji je odlučio prvi derbi u sezoni (1:0), kao ni na Erika Abidala. U tim se vraćaju štoperi Karlos Pujol i Džerard Pike.

 

Poslednja dva meča u Madridu obilovala su golovima. Real je u maju 2008. godine slavio sa ubedljivih 4:1, kada je overio za sada poslednju titulu prvaka. Međutim, Madriđanima i dalje "zuji u ušima" prošlogodišnji debakl od Katalonaca – 2:6.
 

Verovatni sastavi

 

REAL MADRID: Kasiljas, Ramos, Albiol, Garaj, Arbeloa, Granero, Ćabi Alonso, L. Dijara, Van der Vart, Ronaldo, Iguain. Trener: Manuel Pelegrini.
BARSELONA: Valdes, Dani Alveš, Pujol, Pike, Milito, Buskets, ćavi, Keita, Pedro, Inijesta, Mesi. Trener: Pepe Gvardiola.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here