EL: Obradović se osvetio Ivanoviću, Duda pokorio Kaunas

0

Razbio Panatinaikos: Semih Erden
 

Košarkaši Real Madrida pobedili su Nižnji u Novgorodu sa 101:98, u 8. kolu grupe A Evrolige. Madriđane su do šeste pobede u Evroligi predvodili Serhio Rodriges sa 19 i Andres Noćioni sa 15 poena. U poraženoj ekipi najbolji je bio Tejlor Ročesti sa 22 postignuta poena, a sa 20 poena ga je dobro pratio i nekadašnji košarkaš Partizana Tarens Kinsi.

 

Takođe u okviru grupe A Uniks je slavio na Sardiniji protiv Dinamo Sasarija 72:68, dominiravši od starta utakmice. Najefikasniji u redovima ekipe iz Kazanja bili su Dior Fišer sa 23 poena i 15 uhvaćenih lopti, a podršku je imao u Džejmsu Vajtu sa 14 koševa. Kod poraženih se istakao Dejvid Logan sa 17 poena i pet asistencija.

 

Anadolu Efes trijumfovao je u Kaunasu protiv Žalgirisa 66:57 i obezbedio prolaz u Top 16 fazu Evrolige. Sastav iskusnog stratega Dušana Ivkovića nametnuo je snažan ritam od početka meča i sveo domaćina na samo 20 poena za poluvreme, odnosno, svega dva u uvodnoj deonici. To je novi negativni rekord kontinentalnog takmičenja. Najefikasniji u redovima istanbulske ekipe bili su Dontej Drejper sa 14 i Stratos Perperoglu sa 13 poena, dok su se kod litvanskog tima istakli Džejms Anderson sa 18, odnosno, paulijus Jankunas sa 13 poena.

 

Košarkaši Makabija su u Tel Avivu pobedili Albu sa 95:89 u 8. kolu grupe B Evrolige.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Devin Smit sa 26 poena, a Brajan Rendl je postigao 21 poen. U ekipi trenera Saše Obradovića najbolji su bili Džamel Meklin sa 16 i Klif Hemonds sa 15 postignutih poena.

 

U istoj grupi, košarkaši Limoža su na svom terenu pobedili Unikahu sa 67:64.  Najefikasniji u Limožu bili su Džamar Smit sa 18 i Džej Pi Batista sa 14 poena, dok je bivši košarkaš Partizana Leo Vesterman ubacio osam. U poraženoj ekipi bolji od ostalih bio je Rajan Tulson sa 15 koševa, dok je srpski košarkaš Stefan Marković postigao 11.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here