EL: Real i Unikaha u poslednjim sekundama, Duda ne staje

0

Novi trijumf Efesa: Dušan Ivković
 

 

Od duela između Žalgirisa i Nižnjeg se dosta više očekivalo. Bar što se gostiju iz Rusije tiče. Čak šest igrača u taboru Litvanaca imalo je dvocifren učinak (Jankunas, Anderson, Javtokas, Sonagila, Kariniauskas i Gudaitis), dok je Lipkevičiusu nedostajao jedan poen kako bii mu u koloni poena pisalo 10. Na kraju – 97:63 za Nižnji.

 

Cedevita je na gostovanju u francuskom Limožu ostala "praznih ruku" (71:60) pošto su nekadašnji prvotimac Partizana Partizana, Leo Vesterman i društvo lako izašli na kraj za ekipom Jasmina Repeša.

 

I Zvezdina grupa imala je aktere u petak uveče, a Olimpijakos je uz dosta muke slavio protiv Laboral Kuće (63:57). Bek španskog predstavnika Fernando San Emeterio imao je sjajno šutersko veče (6/3 za tri), ali je sa druge strane bilo više raspoloženih igrača.

 

Trio Anadolu Efesa, Nenad Krstić-Stefon Lazme-Metju Džening, najvećim delom "kumovali" su važnoj pobedi Turaka na gostovanju Dinamo Sasaraiju (82:75). Krstićevih 15 poena, uz po 14 Lazmea i Dženinga, bili su dovoljni da se ostvari drugi uzastopni trijumf u prvoranigaranom kontinentalnom takmičenju.

 

U Malagi je Unikaha u poslednjim sekundama utakmice slomila otpor neugodne Albe (87:84), a Kostas Vasilijadis je heroj je "zelenih". Njemu, bez dileme, pripada epitet "meč vinera" pošto je dalekometnim hicem pogodio i doneo slavlje domaćoj ekipi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here