EL: Žalgirisov prvenac, Nelson umalo srušio Barsu

0

Euroleague.net
Nemanja Bjelica pružio doprinos brejku Fenera u Novgorodu
 

Četa srpskog stratega Željka Obradovića odigrala je odličnu utakmicu, naročito u momentima kada se lomio meč početkom trećeg kvartala. Bogdan Bogdanović i Endrju Gaudlok briljirali su tokom čitavog meča i trasirali istanbulskom timu put ka trijumfu.

Srpski reprezentativac dugo je bio prvi strelac ekipe sa 17 koševa, ali je Amerikanac u poslednjoj deonici "demolirao" rivala i na kraju stigao do 23 poena. Nemanja Bjelica šuterski nije bio preterao raspoložen (sedam poena), ali je zato bio najbolji skakač utakmice sa deset uhvaćenih lopti.

Bivši as Partizana Terens Kinsi je u redovima domaćina duel završio sa 16 poena.

Žalgiris je došao do prvenca, pošto je pobedio Albu na svom parketu sa 75:62, u drugom kolu Top 16 faze Evrolige.

"Zeleni" su od strata nametnuli ritam i vukli sve konce, ali su do trijumfa stigli tek u samom finišu. Gosti iz Berlina hvatali su priključak u nekoliko navrata, ali nisu imali snage da preokrenu.

Džejms Anderson zabeležio je 16 poena i šest skokova, 14 je dodao Jankunas, a 12 Milaknis. U redovima sastava Saše Obradovića Meklin je bio najbolji sa 16 poena, Banić je imao 12 poena, a Hemonds 13.

Anadolu Efes veličanstvenim preokretom stigao je do pobede protiv Unikahe 74:70, u okviru 2. kola Top 16 faze.

Gosti iz Malage imali su na poluvremenu 15 poena prednosti, ali ekipa Dušana Ivkovića je tu prednost sustigla za samo deset minuta.

Drejper je briljirao u poslednjoj deonici i posle drame obezbedio pobedu ekipi iz Istanbula. Dontej je meč završio sa 13 poena, pet skokova i šest asistencija,  Met Džening je postigao 17, a Perperoglu je dodao 13. Bivši kapiten Srbije Nenad Krstić ostvario je četiri poena (2-2) i tri uhvaćene lopte za 13 minuta.

U redovima tima iz Malage Vladimir Golubović i Kuzminskas su bili jedini dvocifreni sa po deset poena, dok je Stefan Marković za 17 minuta imao pet poena.

Barselona je posle mnogo peripetija slavila protiv Panatinaikosa na svom parketu 80:76.

Četa Ćavija Paskvala imala je velikih problema tokom prvog poluvremena. Gosti su u uvodnoj deonici stavili do znanja da nisu u Kataloniju došli turistički, ali je domaćin uspeo da se konsoliduje do odlaska na veliki odmor. U nastavku je Marselinjo Uertas, potpomognut Mariom Hezonjom slomio otpor rivala, koji je u finišu uhvatio priključak, ali je izgubio dve čiste lopte i prosuo sve što je do tada uradio.

Uertas je bio najefikasniji sa 22 poena, a pratili su ga Džastin Doelman i Hezonja sa 12, odnosno, 11 koševa. U sastavu atinskih "zelenih" bolji od ostalih bio je doskorašnji plejmejker Crvene zvezde Demarkus Nelson sa 16 poena, dok je nekadašnja četvorka Partizana Džejms Gist ubacila 11.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here