Youtube/AUTOMOHO
Porsche Taycan

Kupci modela na struju ne moraju da pate usled nedostatka zvuka SUS motora.

Za mnoge ljubitelje automobila, jedan od argumenata protiv električnog automobila je nedostatak zvuka motora. Istina, u nekim slučajevima to pridonosi uživanju u vožnji.

Naravno, nije potpuno tačno da električni automobili ne ispuštaju baš nikakav zvuk. Prema propisima, proizvođači moraju da ugrade sistem koji oponaša nekakav zvuk kako bi se osigurala bezbednost saobraćaja.

Međutim, to obično više zvuči kao svemirski brod u prolazu nego kao potentni SUS motor. Srećom, tjuneri su već pronašli svoj interes u tome i mogu da promene zvuk vašeg “električara”.

Jedan takav primer je firma Maxhaust, koja je svoj sistem ugradila u Porsche Taycan koji je unapredila firma Prior Design. Efekat možete videti i čuti u priloženom videu.

Vozač može podesiti zvuk putem aplikacije na telefonu. Svakako je moguće skinuti i nove efekte sa Interneta, što značajno proširuje potencijal sistema.

Sve ovo, naravno, nije baš prirodno, ali barem postoji nada da će nas električni automobili u budućnosti moći zadovoljiti i svojim zvukom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here