Elektro zvuk na Gitar art festivalu

0

Francuski dvojac Goden-Dinkel bili su zvezde druge večeri Gitar art festivala
 

Naviknuta da jedno veče Gitar art festivala bude posvećeno drugačijem gitarskom zvuku, publika je velikim aplauzom nagradila, pored “Er“-a, i holandski bend “Jane Jane“, kao i domaću grupu “Svi na pod“.

 

Posle uvertire i nastupa benda “Svi na pod“ u skoro praznoj hali, holandska zvezda Jane Šar (Jane Schar), poznata kao osnivač koncertne atrakcije “Rum Ileven“ (Room Eleven), predstavila je beogradskoj publici, zajedno sa bendom “Jane Jane“, svoje nove kompozicije sa elementima soula, bluza, u nekim čak i sa primesama ruske i ciganske muzike, ali sve pođednako dinamične i vesele.

 

Zvezde druge večeri Gitar art festivala, dvojac Nikola Goden (Nikolas Godin) i Žan Benoa Dinkel (Jean-Benoit Dunckel), uspeli su da napune parter Beogradske arene i dobrim delom tribine i pokrenu do tada uzdržanu publiku.

 

Sastav, poznat po širokoj reafirmaciji gitare u savremenoj muzici, na čiji stil su, po sopstvenom priznanju, uticala i dela Debisija, Rahmanjinova, Stravisnkog, ali i grupe “Pink Flojd“ i “Tandžerin drim“, približili su gitaru mlađoj publici posvećenoj danas popularnom elektronskom zvuku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here