Anja Zelic
Elemenat

Zagrebački bend Elemental je u punoj Velikoj sali MTS Dvorane održao do sada najveći samostalni beogradski koncert. Iz svoje 24 godina duge karijere izabrali su 30 pesama, tako da je koncert trajao skoro tri sata.

Po prvi put su svirali u dvorani sa sedećim mestima, pa su počeli sa malo sporijim pesmama kako bi se publika zagrejala, ali se pokazalo da to nije bilo potrebno jer je publika odmah ustala da pozdravi svoje miljenike i na nogama su ostali do kraja koncerta.

Koncert je otvorio veliki hit “Male stvari” koji je publika ispratila horskim pevanjem, koje se nastavilo i uz pesme koje su usledile: “Sve je moje tuđe”, “Romantika”, “Neustrašivi”, “Nema ga”, “Boji si”, a tokom pesme “U velikom gradu” na ekranima su se smenjivali najlepši kadrovi Beograda.

Pesma “Priroda i društvo” je izazvala vrisak od prvog tona, a potom su usledile “Vertigo”, “Tijelo pamti”, “Ne vjerujem”, “Dal sećaš se”, “Ništa”, “Ilica”, a ritam i otkucaji srca svih u sali su se ubrzali uz “Nešto glasno”, “Dvojka”, “U mojoj glavi”, da bi oficijelni deo koncerta završili veselom i razigranom pesmom “Hej sanjalice”.

Publika nije dozvolila da to bude i kraj koncerta, pa su glasnim skandiranjem i dobošarenjem rukama po bini vratili bend koji ih je odmah počastio velikim hitovima “Malena”, “Prokleta ljubav” i “Goli i bosi”.

Potom je usledio i drugi bis koji su završili, kako su i započeli koncert, laganim pesmama sa jakim porukama “U duši smo junaci” i “Poslednji gosti”.

Ubitačni vokalni tandem Remi i Shot, uz moćnu instrumentalnu podršku svog benda, još jedanput su beogradskoj publici isporučili energetsku bombu i dokazali da su jedan od stilski najraskošnijih i najraznovrsnijih bendova u regionu. Naredne godine obeležavaju 25 godina rada, a Beograd će sigurno biti na listi gradova slavljeničke turneje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here