Menadžer Arsenala Unai Emeri gostujući na britanskom Skaj sportu rekao je da je njegov tim vidno napredao ove sezone, ali da ima još mnogo stvari na kojima mora da radi da bi sledeće sezone bio konkurentan u Premijer ligi i Evropi.

– Kada sve saberem može se reći da je ovo za nas uspešna sezona – rekao je Španac na početku razgovora, a potom dodao:

– Danas se nalazimo u situaciji da smo u vrhu tabele Premijer lige i da se borimo za trofej u Ligi Evrope, što je prilično zadovoljavajuće.

Pored svega navedenog Emeri smatra da njegov tim sledeće sezone mora da poboljša neke stvari u igri.

– Želim da budemo solidarniji u odbrani, naravno svesni smo da moramo još dosta stvari da poboljšamo u igri…Međutim, nas raduje što se vidi napredak. Za dobre rezultate je potrebno vreme, a nekada morate da žrtvujete sezonu kako biste sledeće došli do cilja. Zato nam je potrebno strpljenje.

Španac je istakao na čemu treba raditi sledeće sezone.

– Premijer liga je zahtevno takmičenje u kome ne možete uvek igrati na način koji preferirate. Ponekad će vam rival nametati način, a na vama je da odgovorite. Priznajem, to je ono što je slaba strana Arsenala. U Engleskoj nije dovoljno samo igrati na tehnički visokom nivou, ponekad morate igrati ružno da biste pobedili. Mi još uvek učimo kako to da radimo – rekao je između ostalog Emeri.

Izvor:
Vestionline, Sportklub

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here