Emeri isključen zbog Žigića

0

 

U velikom španskom duelu u sklopu Lige Evrope, plasman u polufinale izborila je ekipa madridskog Atletika, koja je nakon prvog meča odigranog u Valensiji 2:2, uspela da izbori još jedan remi 0:0, koji im je bio dovoljan za prolaz u dalji tok takmičenja.

 

Kao i na prvom meču obe ekipe su igrale otvoreno i napadački, pa je viđeno pregršt odličnih prilika, od kojih nijedna na žalost nije realizovana. Svoju šansu na meču u 70. minutu dobio je i srpski centarfor Nikola Žigić, koji je za malo vremena uspeo da doprinese aktivnijoj igru svoga tima i stvaranju nekoliko šansi.

 

Srbin je najpre kao iz topa šutirao glavom sa desetak metara ali je golman "jorgandžija" dobro reagovao i izbacio loptu, a onda je u 85. minutu nad Žigićem napravljen čist jedanaesterac. Odličan centaršut sa strane išao je visokom centarforu na glavu, ali je na samo nekoliko metara od gola, Žigić potegnut sa leđa, a "čuvar" mu je u skoku bukvalno pokidao majicu.

 

Ni to nije bilo dovoljno sudiji da "odsvira" najstrožiju kaznu, a ovaj događaj umesto nedosuđenog penala, imao je svoj kraj u vidu isključenja trenera "šišmiša" Unaja Emerija, koji je oštro protestovao pokazajući sudijama da nemaju ni malo obraza.

 

Njegova ekipa do kraja nije uspela da promeni rezultat, pa je završila ovo evropsko takmičenje. Gostujući fudbaleri su dugo i žestoko protestovali kod sudija posle meča, ali sve je bilo uzalud.

 

Valensija koja je treća u španskom šampionatu, u prošloj rundi Lige Evrope je eliminisala Verder, tako što je posle 1:1 na Mestalji, odigrala 4:4 u fantastičnoj utakmici u Bremenu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here