EPA/Nina Prommer
Emili Ratajkovski

Američka manekenka i glumica Emili Ratajkovski optužila je fotografa Džonatana Ledera za seksualno napastvovanje koje se navodno dogodilo 2012. godine u njegovom domu u planinskoj regiji Ketskils u američkoj saveznoj državi Njujork.

Ratajkovski je optužbu iznela u podužem eseju koji je napisala za časopis “New York”. U njemu manekenka tvrdi da ju je tadašnji agent poslao u Lederov dom na neplaćeno snimanje za časopis “Darius” i da je taj angažman zahtevao da prespava u agentovom domu.

Manekenka kaže da je po dolasku saznala da će nositi donji veš. Želela je da deluje zrelije, pa je tada 20-godišnja Ratajkovski prihvatila crveno vino koje joj je Leder nudio tokom večeri.

– Naučena sam da je važno steći reputaciju dobre radnice koja ne zanoveta – napisala je Ratajkovski i otkrila da joj je govorio da “Nikad ne zna s kim će raditi posle nje”.

Manekenka tvrdi da joj je Leder nakon snimanja u donjem vešu rekao da ponove scenu, ali bez odeće.

– Iste sekunde, nakon što sam skinula odeću, deo mene se isključio – piše Ratajkovski.

– Počela sam da plutam van sebe, gledajući kako se vraćam na krevet. Izvila sam leđa i napućila usne. Fiksirala sam se na ideju o tome kako bih mogla da izgledam. Blic fotoaparata bio je toliko jak, a ja sam popila toliko vina da su se crne mrlje ispred mojih očiju povećavale – piše Ratajkovski.

Napisala je da su se ona i Leder ogrnuli ćebetom na kauču i da ju je fotograf ispitivao o momcima s kojima je bila u vezama i da ju je gledao dok je trljala stopala kako bi se ugrejala.

– Rekao mi je da mu se sviđa to što radim sa stopalima. Toga se sećam najjasnije. Mrzim to što je Džonatan komentarisao nešto što sam tokom života radila kako bih se utešila -napisala je Ratajkovski.

Manekenka u svom eseju detaljno opisuje šta se potom izdešavalo, uključujući da je u nju penetrirao prstima i kako se samo seća bola dok je to trajalo.

1 KOMENTAR

  1. “Manekenka kaže da je po dolasku saznala da će nositi donji veš.” E, pa je zbunilo nju, inače ga ne nosi! I tako je nastao ceo taj problem!! Fina devojka, baš mi žao… Načitana, obrazovana, primer za ugled! Da je poželi čovek za snajku!!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime