Endi Garsija glumi predsednika Gruzije

0

Američki glumac Endi Garsija (Andy Garcia) glumiće gruzijskog predsednika Mihaila Sakašvilija (Mikhail Sakashvili) u visokobudžetnom holivudskom filmu o prošlogodišnjem ratu između Gruzije i Rusije.

 

 

 

 

Reni Harlin, režiser holivudskog filma o rusko-gruzijskom ratu

Film režira finski režiser Reni Harlin koji već dugo radi u Holivudu, a između ostalog potpisuje i režiju filma Umri Muški 2. Snimanje filma nastavlja se ove nedelje.

 

 

Spekuliše se da bi ovaj film mogao biti prilika za Gruziju da ponovo ispriča svoju verziju događaja. Čitav Tbilisi pretvoren je u lokalitet za snimanje filma koji ima višemilionski budžet i najskuplji je film ikada sniman na gruzijskom tlu.

 

On govori o jednom novinaru i jednom snimatelju koji su se našli u sred užasa prošlogodišnjeg rusko-gruzijskog rata.

 

Vlada Gruzije aktivno je pomogla producente filma dozvoljavajući im pun pristup javnim zdanjima, ali negira da je pomogla u finansiranju projekta. Papuna Davitaia, jedan od producenata filma i pro-vladin član parlamenta, tvrdi da vlada nije uzela učešće u finansiranju filma i odbacuje sve optužbe: „Ovo nije propagandni film. Pokušali smo da budemo objektivni i izbalansirani.“

 

 

Emir Kusturica

Film se pojavljuje svega nešto više od godinu dana posle završetka konflikta. U međuvremenu su i Rusija i Gruzija iznele svoja viđenja konflikta koja se, prirodno, drastično razlikuju. Ni jedna od strana nije prihvatila nikakve argumente one druge.

 

 

Ruski mediji, s druge strane, javljaju da srpski režiser Emir Kusturica planira da ekranizuje scenario koji o ovom sukobu govori iz južno-osetijskog ugla.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here