Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u fudbalu pošto je na Vembliju savladala Nemačku sa 2:0. 

Najbolji pojedinci na meču svakako su Rahim Sterling i Hari Kejn koji su golovima doneli svojoj reprezentaciji plasman u narednu rundu takmičenja. Zanimljivo, Engleska je u nokaut fazi Eura pobedila Nemačku prvi put posle 55 godina.

Od prvog do poslednjeg minuta viđen je odličan fudbal na obe strane. Na samom startu, Nemačka je žestoko napala, dok je Engleska igrala defanzivno i čekala svoju šansu. Ipak, posle petnaestak minuta domaći fudbaleri su se oslobodili pritiska i od tog momenta igrao se je potpuno otvoren fudbal, iako tokom prvih 45 minuta nije bilo golova.

U nastavku, obe reprezentacije su imale svoje šanse koje nisu koristile. Tako je bilo sve do  75. minuta kada na sredini terena loptu dobija Sterling, posle odličnog kombinovanja u šesnaestercu Šo dodaje ponovo ka Sterlingu koji postiže vodeći pogodak.

Delovalo je da je meč gotov, ali je samo nekoliko minuta kasnije Tomas Miler izašao potpuno sam ispred golmana Pikforda, ali loptu šalje pored leve stative.

Sa druge strane, odmah je stigla kazna, usledila je nova odlična akcija Engleza, a Griliš odlično pronalazi Kejna koji pogađa za konačnih 2:0.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here