EP: Potopljeni Španci, Srbe na putu do finala čekaju Grci, pa Crnogorci!

0

 Duško Pijetlović
 

Put ka tronu

 

Četvrtfinale (sreda)
19.00 Italija – Hrvatska
20.30 Grčka – Srbija

 

Polufinale (petak)
19.00 Mađarska – Italija/Hrvatska
20.30 Crna Gora – Grčka/Srbija

 

Utakmica za peto mesto
Subota od 13.30 časova

 

Utakmica za bronzu
Nedelja od 18.30 časova

 

Finale
Nedelja od 20.30 časova

U poslednjoj utakmici poslednjeg dana takmičenja po grupama, u kojoj je Mađarska savladala Hrvatsku sa 7:6, razrešena je i poslednja dilema. Domaćin je i pre ovog duela obezbedio prvo mesto i direktan plasman u polufinale, ali je na ovaj način "izabrao" Hrvatsku za protivnika Italije u četvrtfinalu (sreda od 19 časova), a samim tim i za svog potencijalnog rivala u polufinalu. Sa druge strane, Hrvatima je bila neophodna pobeda kako bi izbegli taj scenario i našli se na drugom mestu u Grupi B, ispred Srbije, ali su poklekli u neizvesnoj završnici.

 

A, ranije danas su Delfini su savladali Španiju rezultatom 8:6 (2:2, 1:0, 1:1, 4:3) u utakmici petog, poslednjeg kola Grupe B. Tako su se plasirali u četvrtfinale i, ujedno eliminisali "crvenu furiju". Strelci za naš nacionalni tim su bili Miloš Ćuk (dva gola), Duško Pijetlović, Filipović, Mandić, Mitrović, Aleksić i Prlainović.

 

Aktuelni prvaci Evrope, iz Ajndhovena 2012, morali su u samoj završnici takmičenja po grupama da se bore za plasman među šest najboljih, a pošto su izgubili od Mađarske (6:8) i remizirali sa Hrvatskom (8:8), posle dve uvodne pobede – protiv Francuske (16:5) i protiv Nemačke (12:7).

 

Plasman u grupama

 

Grupa A: 1. Crna Gora 13, 2. Italija 11, 3. Grčka 10, 4. Rumunija 6, 5. Rusija 3, 6. Gruzija bez bodova.
 

Grupa B: 1. Mađarska 15, 2. Srbija 10, 3. Hrvatska 8, 4. Španija 7, 5. Francuska 3, 6. Nemačka bez bodova.

Špance je čitav meč u igri održavao jedan čovek – Espanjol Lafata. Srbija je u prva tri minuta poslednje četvrtine preko Ćuka i Mitrovića dala dva pogotka, ali je sjajni golgeter odlagao slavlje našeg nacionalnog tima. Ipak, na četiri minuta pre kraja sreća nas je konačno pogledala. Posle šuta Aleksića lopta je pogodila stativu, ali se od leđa golmana Agilara odbila u gol – 7:4. Sve je bilo rešeno nekoliko trenutaka kasnije kada je Gojko Pijetlović konačno uspeo da zaustavi tog čudesnog Espanjola i to sa penala.

 

Na kraju, Srbija će igrati protiv Grčke, kojoj je malo nedostajalo da iznenadi Italiju (9:9) u petom kolu Grupe A, ali joj bod protiv ovog rivala nije bio dovoljan za drugo mesto u grupi.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here