EP: Srbija bez finala posle penala!

0

Tragičar: Sergej Milinković-Savić je promašio odlučujući penal
 

Omladinska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva za omladince u Mađarskoj, pošto je od nje u polufinalu bila uspešnija reprezentacija Portugalije, koja je slavila u penal seriji i plasirala se u veliko finale, gde je čeka selekcija Nemačke – 4:3 (0:0, 0:0, 0:0).

 

Lutrija je za razliku od prošlogodišnjeg polufinala ovoga puta osmehnula Portugalcima, koji su od starta meča bili daleko agilniji, dok su se Orlići pre svega opredelili za opasne kontranapade. Ipak, nakon opasnih pokušaja Gajića i Antonova, Portugalci su zaigrali daleko opreznije, pa su iz minuta u minut Paunovićevi puleni sve više dolazili do daha.

 

Da je Srbija u potpunosti uspostavila kontrolu igre bilo je jasno nakon prvog pokušaja Sergeja Milinković-Savića sa pola terena da savlada Moreiru.

Tokom prvih 45 minuta, ali i u nastavku meča najveća opasnost po gol Rajkovića bio je Maroš Lopeš, koji je u nekoliko navrata vrlo opasno pretio srpskom golu.

U finišu meča proradio je i Mijat Gaćinović, koji je imao nekoliko odličnih prodora, ali je izostala preciznost, baš kao i u penal seriji. U produžecima mnogo više nervoze nego pravih akcija. Tek po neki pokušaj sa obe strane razbijao bi monotoniju, pred veliku dramu koja je usledila nakon okončanja drugog produžetka.

Markuš Lopeš je u prvoj seriji doneo veliku psihološku prednost svom timu, a nakon promašaja Gaćinovića Srbija je konstantno morala da juri rezultat.

 

Konačno smo uspeli u četvrtoj seriji. Rajković je odbranio udarac Podstavskom, a Jokić izjednačio na 3:3. Ipak, Rodrigeš potom pogađa, a udarac Sergeja Milinković-Savića brani Tijago Sa.

 

Srbija: Rajković – Stevanović, Jovanović, Babić, Antonov – Maksimović (Grujić 67), Zdjelar, Gajić (Jokić 77), Milinković-Savić, Gaćinović – Mandić (Ristić 114),

Portugal: Andre (Sa Tijago 90) – Rikuičo, Nunjes, Duarte, Rafa – Podstavski, Ramos (Guzo 106), Lopes – Martins, Silva – Rodriges

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here