EP: Turci jači, Srbi za bronzu

0

 Selektor mlade reprezentacije Srbije Dejan Mijatović
 

Orlići su odigrali veoma slabo prvo poluvreme, tokom kojeg su ubacili svega 18 poena uz katastrofalan šut iz igre. Sa druge strane našem rivalu bukvalno je sve polazilo od ruke, a posebno kontre posle kojih su zatrpali koš Srbije. Čak trećinu ukupnog broja poena postigli su posle brzih akcija.

Izabranici Dejana Mijatovića su loše otvorili utakmicu u svakom smislu, što su raspoloženi Turci umeli da kazne i odmah dođu do osetnije razlike, koja je do kraja prve deonice bila skoro dvocifrena – 22:13. Očekivalo se da naši momci značajno podignu nivo igre u drugoj četvrtini, ali oni su odigrali još lošije, ubacili svega pet poena i na odmor otišli sa minus 21. Ispostavilo se, bila je to nenadoknadiva prednost.

Bolji od ostalih u našem timu su bili Janković i Novak sa po 16 poena, Jaramaz je ubacio deset, a Rebić devet, uz šest skokova. Pored ove četvorice još je samo Tejić uspeo da doda dva poena. I niko više nije uspeo da se upiše u strelce?! Kod Turaka daleko najbolji bio je Osamn koji ubacio 19 poena i uz to sakupio pet skokova i isto toliko asistencija.

U meču za treće mesto Srbija će koplja ukrstiti sa poraženim iz drugog polufinala u kome se sastaju Hrvatska i Španija.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here