”Epl” konačno predstavio ”Ajped”

0

’’Ajped’’ je računar osetljiv na dodir, a Džobs je istakao da je taj proizvod ’’nešto između ’’Smartfona’’ (Smartphone) i laptopa’’.

 

 

Računar, koji izgledom podseća na veliki ’’ajfon’’ (iPhone), može da se koristi za gledanje filmova, fotografija, pretraživanje Interneta i čitanje knjiga u elektronskom formatu, ili recimo novina.

 

"Ovaj uređaj omogućava da ’’držite’’ čitav internet u svojim rukama“, rekao je direktor kompanije ’’Epl’’(Apple), dodavši kako ’’ajped’’ omogućava iskustvo kakvo do sada niste doživeli.

 

Uređaj, takođe, ima ugrađen ’’ajtjuns’’ (iTunes) softver pomoću koga korisnici mogu da kupuju muziku i filmove i direktno da ih čuvaju na računaru.

 

Novi ’’Eplov’’ proizvod ima ekran dijagonale 9,7 inča (24,6 centimetara). Korisnici mogu da iskucavaju tekst direktno na ekranu, da manipulišu sa fotografijama, ali i da dodirom daju komande u određenim igricama. ’’Epl’’ tvrdi da baterija novog uređaja može da izdrži deset sati rada. Cena ovog uređaja na američkom tržištu iznosiće 499 dolara.

 

Ajped (Ipad) je bio proizvod koji se dugo krio od javnosti. Bilo je mnogo špekulacija, priče o kakvom se proizvodu radi, koja je njegova svrha i kako će se zvati. Ta kompanija, sve do dana prezentacije, držala je detalje proizvoda u tajnosti, ali je ’’Epl’’ konačno pokazao svetu svoj revolucionarni proizvod.

 

Predstavljanje ”ajpeda” (AP)

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here