Youtube/RTS Najlepše narodne pesme - Zvanični kanal
Era Ojdanić

Bora Drljača preminuo je u 80. godini nakon duge borbe sa teškom bolešću.

Od pevača se opraštaju porodica, prijatelji, kolege, ali i njegovi fanovi uz emotivne poruke i omiljenim tvitovima, a sada je njegov prijatelj Era Ojdanić progovorio o gubitku bliskog prijatelja.

Neutešan se prisetio i njihovog druženja, ali i poslednjeg susreta.

– Teško sam podneo njegovu smrti. Mi smo 55 godina delili poslednju koru hleba. Pre jedno mesec i po dana kada je on izašao iz bolnice, radili smo jednu emisiju, i ja ga pitam: ‘Boro, brate moj, kako si?’, a on mi je odgovorio da nije dobro i da mu je Bora rekao da je izgubio na kilaži i da se prepolovio. Rekao mi je: ‘Nije dobro’. Čim je on to rekao, znao sam da nije dobro sa zdravljem. Rekao sam da mu nije ništa, da će pobediti sve što ima. Posle toga se nismo videli, čuli smo se telefonom, i rekao je da je dobro. U zadnjih 10, 15 dana okretao sam njegov broj telefona, ali se nije javljao. Poslao sam mu poruku samo da mi javi kako je i da li je dobro. Pre 3 dana stigla mi je poruka sa njegovog broja, deca njegova su mi poslala da je izašao iz bolnice, da je bio na zračenju, da je mnogo loše, ima karcinom na mozgu – rekao je on i dodao:

– Nisam znao da je u bolnici. Sinoć kad su mi javili da je preminuo plakao sam celu noc, izjavljuju mi saučešće kao da sam član porodice. Boru nikada do kraja svog života neću zaboraviti. Bio mi je kao brat! – poručio je Ojdanić.

1 COMMENT

 1. VEČNA SLAVA NEPREVAZIĐENOG BORE DRLJAČE!

  Popularni pevač Bora Drljača nije više sa nama, fizički. Njegove pesme odzvanjaju svuda oko nas i odzvanjače beskrajno u vremenu i prostoru. Ostavio nas majstor pevanja, vesele naravi i uvek sa osmehom, mada u duši je nosio tugu i sečanja na proletelih godina iza njega. On će ostati u duši i pamčenju svojih fanova sa pesmama i ljudskosti. Hvala mu što me uveseljavao pesmama danju-noći. Za pokoj duši i večnom sečanju fanova na Boru Drljači, šaljem mu pesmu “Plači mala plači”, koja će odzvanjati oko njega ma “gde bio”:

  PLAČI MALA PLAČI

  Čeka mala pokraj Save
  da joj vidim oči plave
  čeka da joj dođem ja
  iz Beograda

  Plači mala, plači
  ost’o sam na Rači
  ne daju mi proći
  ne mogu ti doći.

  Čeka mala, suze roni
  a prolaze kamioni
  čeka da joj dođem ja
  iz Beograda

  Čeka mala puna plača
  prepreka je bila Rača
  čeka da joj dođem ja
  iz Beograda

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here