EPA
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

„Nezamislivo je da Turska okrene leđa regionu Balkana sa kojim ima zajedničku istoriju, geografiju i sa kojom deli sudbinu“, poručio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

– Nažalost, tokom devedesetih godina bili smo svedoci bolnih događaja na Balkanu koji su ranili srca svih nas. Iako je prošlo četvrt veka, bol Srebrenice još je svež. Ipak, uprkos svim patnjama i nevoljama koje je Balkan proživeo, izvukao je i pouku iz istorije i u poslednjih 25 godina postigao vrlo ozbiljan napredak na putu ka stabilnosti, bezbednosti i miru – rekao je Erdogan u intervjuu za sarajevski nedeljnik Stav.

Turska je, kazao je, bila podrška ovom procesu.

Govoreći o BiH, Erdogan je rekao da je Alija Izetbegović bio jedan od, kako je naveo, najvećih mislilaca, političara i lidera ne samo Bosne i Hercegovine već celog islamskog sve.

– Bio je hrabar u ratu, privržen otac u porodici, iskren prijatelj, mudri vođa koji je doveo svoju naciju do nezavisnosti. Najveće delo Alije Izetbegovića jeste Bosna i Hercegovina, a najveće nasleđe dostojanstvo – rekao je turski predsednik.

1 KOMENTAR

  1. Ne razumem o kojoj zajednočkoj geografiji je reč a pominjati zajedničku istoriju danka u krvi je stavljanje soli Srbima na ranu. Toliko od „prijatelja“ koji hvali Aliju „koji je doveo svoju naciju do nezavisnosti.“ Koju naciju, i koju Bosnu i Hercegovinu. Svaki Srbin i pošteni građanin treba da se seti Alijinih reči „Žrtvovaću mir za suverenu i nezavisnu BiH!“. Ovo reče jedan od „najvećih mislilaca, političara i lidera ne samo Bosne i Hercegovine već celog islamskog sveta.“
    ‘alal vera gazijo…

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime