EPA-EFE/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE
Redžep Tajip Erdogan

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u potpunosti podržava ideju o stvaranju “srpskog sveta”, koja, kako isiče, nije usmerena protiv bilo koga i jedini joj je cilj saradnja i očuvanje srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta.

Upitan da prokomentariše najave turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da će pojačati lobiranje za nezavisnost samoproglašenog Kosova, Dodik je naglasio da se taj problem ne može rešiti priznanjem Kosova, već je rešenje u dijalogu Beograda i Prištine.

– Niko sa strane ne može da rešava taj problem, već je ključ rešenja u dijalogu. Uz dužno poštovanje prema Erdoganu, Turska bi trebalo da poštuje realnost u regionu i ako već tako razmišlja o Kosmetu zašto to razmišljanje ne primeni i na Republiku Srpsku i ne podrži njeno otcepljenje od BiH pa da svi živimo mirno kao dobri susedi – rekao je Dodik.

Zanimljivo je, kaže, da je Erdogan na Kipru govorio o dve države, dodavši da o Kipru treba da odlučuju njegovi stanovnici Grci i Turci, a ne Erdogan.

– Shodno tome, Erdogan bi trebalo da bude korektan i do kraja dosledan pa da se založi da BiH bude konfederacija tri države – naveo je Dodik.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here