Erdogan o KiM: Moj prijatelj Vučić je dao najprikladniji odgovor

Vestionline, Tanjug
6
Tanjug
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da se Turska, kad je reč o kosovskom pitanju, vodi u skladu sa svojim interesima, koji su različiti od srpskih, ali da je veliki pomak to što je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan poručio da će prihvatiti svako rešenje do kojeg dođu Beograd i Priština.

Turska je priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ali je Erdogan uoči posete rekao da pozdravlja pregovore Beograda i Prištine i da će svako rešenje koje se u pregovorima postigne, biti prihvatljivo za Ankaru.

Odgovarajući na pitanje novinara upućeno turskom predsedniku – da li sada bolje nego ranije razume da nisu dobra rešenja u kojima neko dobija sve a neko ništa – Vučić je rekao da se Turska ponašala u skladu sa svojim interesima, a da Srbija neće dobiti ništa dobro, niti će biti pametnija ako deli packe i drži pridike Turskoj.

– Naši interesi po tom pitanju su i dalje različiti, ali mu hvala na tome i to je veliki pomak, što je prihvatio da svako moguće rešenje koje bismo mi postigli sa Albancima bude prihvatljivo za Tursku – rekao je Vučić.

On je dodao da je morao da odgovori na pitanje kao dobar domaćin.

– Za nas Srbe samo jedna stvar nije dobra, ako se ne pokažemo kao dobri domaćini. Što ne znači da treba da se ulizujemo bilo kome, već da moramo da vodimo računa da ne uvredimo goste – rekao je Vučić.

Erdogan je potom zahvalio Vučiću na tom odgovoru.

– Moj prijatelj je dao najprikladniji odgovor – rekao je Erdogan.

6 COMMENTS

  1. Pa sto Turska cepa tucu zemnju I daje drugim ,kad su tako dobri zasto ne daju Kurdima gde ih ima 30 miliona u Turskoj, zasto njima ne dsju deo teritorije I priznaju im nezavisnost.

  2. Došao Erdoan da gradi put koji će povezivati NATO bazu u Sarajevu sa Beogradom.Tako NATO snage ne moraju marširati peške.Čudna li čuda od ove naše zemlje.Da li neko uključuje mozak kad sklapa ovakve aranžmane.

  3. Zašto Turska ulaže stotine miliona evra u Srbiju? Zato sto su to naši preci, najbliži ! Srbija uskoro u EU I NATO ! Kao svoj medju svojima.

  4. Kao dobri domacini trebalo bi da ga odevedete da obidje Cele Kulu i da ga obavestite ko je bio Vojvoda Stevan Sindjelic.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here