EPA-EFE
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, u odvojenim telefonskim razgovorima sa šefom palestinske nacionalne administracije Mahmudom Abasom i šefom političkog biroa pokreta HAMAS Ismailom Hanijom saopštio da će uraditi sve što bude u njegovoj moći kako bi se mobilisao ceo svet, posebno islamski, i zaustavio „teror“ Izraela protiv Palestinaca.

– Ocenjujući izraelske napade u Jerusalimu kao teror, izrazio sam (u razgovoru sa palestinskim liderima) svoju surovu osudu ovih podmuklih napada koji vređaju savest, ne samo muslimana, već i celog čovečanstva. Naglasio sam da ćemo uraditi sve kako bi se ceo svet mobilisao, posebno islamski, da se zaustavio teror i okupacija – napisao je Erdogan na Telegramu.

On je dodao da će “Turska uvek biti na strani palestinske stvari, stajati uz svoju palestinsku braću i štititi čast Jerusalima”.

Ranije je vojska Izraela odlučila da poveća prisustvo na granici sa Pojasom Gaze, pošto su u poslednje vreme nastavljena raketiranja iz enklave po teritoriji Izraela.

Pored toga, već nekoliko dana se nastavljaju sukobi u Istočnom Jerusalimu. Prema podacima Crvenog polumeseca u Jerusalimu, samo noćas je u sukobu Palestinaca i izraelske policije bilo povređeno 80 osoba.

1 COMMENT

  1. MA KOGA CES TI MOBILIZIRATI?? DA TI NIJE BILO PUTINA NEBI DANAS POSTOJAO.ON TE SPASIO OD DRZAVNOG UDARA A TI POSLIJE POOBIJO STO ZATVORIO SVOG NARODA.NEMA VECEG DIKTATORA OD TEBE.IZRAELCI CE VAS POJESTI ZA DORUCAK PA KUKAS DA ISLAMSKI SVIJET TEBE SLUSA ZNAJU ONI VRLO DOBRO KO JE IZRAEL.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here