EPA-EFE/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE
Redžep Tajip Erdogan

izjava turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da je vreme da se okonča jermenska okupacija teritorije Azerbejdžana samo doliva ulje na vatru ionako komplikovanoj situaciji, izjavila je član Komiteta za međunarodne poslove Državne dume Rusije Jelena Panjina.

Prema njenom mišljenju, takve izjave su izuzetno opasne.

– Erdogan pokušava da učvrsti svoj imidž ‘moći’, međutim, ne može da ne shvati da novi rat između Jermenije i Azerbejdžana nije povoljan ni za koga, uključujući Tursku. Zar mu je malo protoka migranata iz Sirije, za čiju pojavu je u velikoj meri on sam kriv? – rekla je poslanica.

Panjina je istakla da umesto pokušaja da se zaustavi krvoproliće, takve izjave „samo dolivaju ulje na vatru, gurajući strane na brzoplete akcije“.

Ranije je Erdogan izjavio da je došlo vreme da se „okonča jermenska okupacija azerbejdžanskih zemalja“. On je takođe optužio Minsku grupu OEBS-a da je nesposobna da reši problem Nagorno-Karabaha.

U Nagorno-Karabahu juče su izbili novi sukobi, a Baku i Jerevan se međusobno optužuju za pokretanje borbenih dejstava. Takođe, značajno se razliku i podaci dve strane o broju poginulih i ranjenih u protivničkim redovima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here