EPA-EFE/YVES HERMAN
Redžep Tajip Erdogan

Turska radi na povećanju broja zemalja koje priznaju nezavisnost Kosova, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i dodao da će o tom pitanju razgovarati i sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom.

„Gde god postoje potlačene države, mi smo tu da pomognemo, a jedna od ovih zemalja je Kosovo. Pokušavamo da radimo na povećanju broja zemalja koje priznaju Kosovo. Sada 114 zemalja priznaje Kosovo i želimo da se taj broj poveća. Nadamo se da ćemo ove godine na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, sastanku koji ću imati sa Bajdenom, ponovo razgovarati o ovoj temi, da po pitanju priznanja Kosova zajedno radimo“, rekao je, između ostalog, Redžep Tajip Erdogan pred turskim novinarima pred polazak na turski deo podeljenog Kipra, prenose turski mediji.

Turska jedna od prvih zemalja koja je priznala jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova 2008. godine.

4 KOMENTARA

  1. po mom zakonu srbija bi morala da najuri sve turske biznise iz srbije i da prestane prijateljske odnose sa turskom moci cemo spokojnije da zivimo sa onim sto imamo

  2. To bese onaj sto je pretio da ce kazniti ove dole zbog otvaranja tzv ambasade u Jerusalimu kada su to uradili ….hahahaaa….Erdogan prikriveni Izraelski igrac i duvac u istu tikvu…..

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime