EPA/ERDEM SAHIN
Redžep Tajip Erdogan

Oni koji su ubili saudijskog novinara Džamala Kašogija će odgovarati i platiće cenu za ovaj zločin, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan povodom izveštaja UN o ovom ubistvu. 

Govoreći na jednom skupu u Istanbulu, Erdogan je rekao da su novi nalazi u izveštaju UN pokazali da je Turska bila “maltretirana” u ovom slučaju, prenosi Rojters.

Ranije danas, specijalni izvestilac Ujedinjenih nacija za vansudska i arbitrarna pogubljenja Agnes Kalamar je izjavila da postoje verodostojni dokazi da su saudijski prestolonaslednik Muhamed bin Salman i drugi visoki zvaničnici pojedinačno odgovorni za ubistvo novinara Džamala Kašogija.

U izveštaju UN se zaključuje da je Kašogijevo ubistvo bilo namerno i s predumišljajem, a CIA i neke zapadne zemlje iznele su ranije sumnje da je krunski naslednik naredio ubistvo, što su saudijski zvaničnici poricali.

Ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije Adel al-Džubeir odbacio je danas ovaj izveštaj UN izvestioca kao “ništa novo”.

1 KOMENTAR

  1. Turćin nesme da prevali ime ko je ubio novinara a zna sigurno.Ubio fa režim peko atlanskog okeana s ciljem da se novi princ Arabije optuži i drži pod optužbom ako krene da menja sranu,narrimer ako počne sa Rusima da oslobodi okupacije

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime