EPA/STR
Erdogan i Rama

Turska je još jednom uputila zahtev Albaniji da izruči sva lica koje Ankara smatra teroristima ističući opasnost koju predstavlja organizacija FETO za premijera Albanije Edija Ramu, prenosi Kljan Kosova.

Portparol turskog predsednika Erdogana, Ibrahim Kalin ponovio je da organizacija FETO uspeva da se infiltrira u državne institucije i da predstavlja veliku opasnost za sve države u kojima deluje.

– Albanske vlasti rade važan posao zajedno sa nama u borbi protiv organizacije FETO. Ova teroristička organizacija uspeva da manipuliše institucijama zemalja u kojima se širi. Odlučni smo da ne dozvolimo da se tako nešto dogodi u Albaniji. Ova organizacija predstavlja veliku opasnost za države u kojima deluje. Znamo da ta grupa radi na pogoršanju odnosa između naše dve zemlje – rekoa je Kalin.

Albanija će od Turske kupiti i dronove vredne osam miliona evra, radi povećanja bezbednosti.

– Razgovarali smo i sa premijerom Ramom o sigurnosti u regionu Balkana i našoj saradnji u NATO-. Imamo dobru saradnju sa Albanijom na polju odbrane. Mir i stabilnost Albanije znači mir i stabilnost za Tursku, a takođe i za region.

Kalin je obavestio albanskog premijera Edija Ramu da turski predsednik Erdogan priprema za zvaničnu posetu Albaniji i naglasio da će njegova poseta Tirani uslediti u narednim mesecima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here