Erdogan: Zaboravite politiku

0

Predsednik Jermenije Serž Sarksjan potvrdio je da će prisustvovati kvalifikacionoj utakmici za SP 2010. godine u Južžnoj Africi koja se igra u u sredu u Turskoj, samo nekoliko dana pošto su Ankara i Jerevan potpisali sporazum o okončanju stogodišnjeg neprijateljstva.

Erdogan je izrazio uverenje da njegova zemlja i stanovnici Burse neće pokleknuti pred onima koji hoće da iskoriste fudbal za ostvarivanje političkih ciljeva.
Turski mediji objavili su da će vlasti preduzeti stroge mere bezbednosti, kako bi se izbegle eventualne provokacije za vreme utakmice.

"Jermenski predsednik i jermenska reprezentacija će upoznati tursku gostoljubivost", izjavio je Erdogan uoči utakmice u Bursi.

Do tenzija u odnosima dve zemlje došlo je zbog toga što Jermeni masovni pokolj, koji su Turci Osmanlije izvršili nad pripadnicima njihovog naroda za vreme Prvog svetskog rata, smatraju genocidom, dok Turska odbacuje ovaj pojam.

Agencija Rojters navodi da zvaničnici obe zemlje očekuju da će utakmica doprineti procesu normalizovanja međusobnih odnosa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here