EPA-EFE/Friedemann Vogel

Svi se sa užasom sećamo scene sa prethodnog Evropskog prvenstva kada je Kristijan Eriksen doživeo srčani zastoj na utakmici njegove Danske protiv Finske na Parkenu. Svi su sa suzama posmatrali kako lekari reanimiraju tadašnjeg igrača Intera, a knedla u grlu ostala je sve dok nisu stigle dobre vesti.

Na kraju, Eriksen se uspešno oporavio od nesreće na terenu. Morao je da mu bude ugrađen defibrilator koji mu uređuje srčani ritam, pa je zbog toga morao da napusti Inter, jer Serija A ne dopušta nastupe igračima sa srčanim pomagalima.

Sreću je pronašao u Brentfordu u Engleskoj. Tamo je već osvojio srca navijača, a sinoć se potrudio da obraduje naciju. Prvi put posle umalo tragičnog događaja.

Danska je igrala prijateljsku utakmicu sa Holanđanima, a Kristijan Eriksen postigao je gol kojim je rezultat smanjen na 3:2. I to samo dva minuta nakon što je ušao na teren u drugom poluvremenu. Utakmica je kasnije završena rezultatom 4:2 za domaćina, a ovaj detalj će se pamtiti.

Mnogo emocija, mnogo sreće. A kako ih i ne bi bilo. Možda ćemo sjajnog Danca videti i protiv Srbije za samo par dana u prijateljskom meču na severu Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here