EPA
Fudbaleri Danske okružili su saigrača Kristijana Eriksena

Reprezentacije Finske savladala je Dansku sa 1:0 na Evropskom prvesntvu u fudbalu, ali je utakmica ostala u senci događaja s kraja prvog poluvremena, kada se reprezentativac Danske Kristijan Eriksen srušio na terenu. Nakon reanimacije, Eriksen je prebačen u bolnicu u svesnom stanju. Prema poslednjim informacijama, njegovo stanje je stabilno i može da govori.

Vezni igrač milanskog Intera je pao na travu Parken stadiona u Kopenhagenu prilikom prijema lopte i odmah se videlo da je nešto ozbiljno u pitanju.

Reprezentativci Danske su odmah okružili svog saigrača kako kamere ne bi mogle da snimaju strašne scene. Pojedini fudbaleri su i zaplakali, dok se publika na stadionu molila za Eriksena dok je u toku bila reanimacija na terenu.

Meč je prekinut, saopštila je UEFA, a igrači oba tima su otišli u svlačionicu.  U trenutku prekida rezultat je bio 0:0.

Eriksen je u stabilnom stanju prebačen u bolnicu.

Utakmica je nastavljena u 20:30 sati, a Finci su u nastavku savladali emotivno iscrpljene Dance sa 1:0..

Do tog 43. minuta Danci su apsolutno dominirali, ali od nastavka utakmice videlo se da nisu bili svoji. Prvo se to videlo u 60. minutu kada je posle udarca glavom Pohjeanpala veoma loše intervenisao Kasper Šmajhel i Finska je povela posle praktično prve akcije ka protivničkom golu. A potom je pod pritiskom pao i Hejbjerg. U 74. minutu dosuđen je jedanaesterac za Dansku, odgovornost je uzeo igrač Totenhema i loše izveo, tako da je Hradecki lako odbranio.

Propustili su Danci do kraja još nekoliko lepih prilika, ali na kraju nisu uspeli da dođu ni do boda. Međutim, verovatno je i njima samima više u glavi bilo šta se događa sa njihovim saigračem u bolnici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here