Erikson pregovara sa Severnom Korejom

0

Erikson se, kako se navodi, sprema na put u Pjongjang gde će razgovarati o preuzimanju selekcije Severne Koreje, koja je izborila plasman na prvenstvo sveta u Južnoj Africi 2010. godine.

 

Švedski strateg namerava da postigne dogovor po kome bi severnokorejski državni tim vodio do završetka šampionata sveta i zadržao posao izvršnog direktora u engleskom četvrtoligašu Nots Kauntiju, najstarijem klubu na svetu.
 

U kvalifikacijama za Mundijal u Južnoj Africi, Severna Koreja je nadmašila timove poput Saudijske Arabije i Irana, ali se selektoru Kim Jong Hunu prebacuje da forsira staromodan i defanzivan fudbal.
 

Javnost u Severnoj Koreji smatra da stil igre koji on neguje neće biti dovoljno dobar za uspešan nastup u Južnoj Africi, pošto ekipa u proseku postiže manje od jednog gola po meču.
 

Na šampionatima sveta Severna Koreja je do sada nastupila samo jednom, 1966. godine u Engleskoj, kada je uspela da u takmičenju po grupama pobedi Italiju sa 1:0 i plasirala se u četvrtfinale, gde je poražena od Portugalije sa 5:3.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here