EU je starački dom u koji Srbija ne treba da ide

0

Govori uvek ono što misli: Nikita Mihalkov
 

"Nije moja stvar da savetujem Srbe kojim putem će krenuti. Jedno je sigurno, iskustvo pokazuje da savez od 15 ili više staraca ne pruža garancije da će se dobiti jedan mladić. EU me pomalo podsjeća na tu situaciju – udobno, komforno, toplo, ali to je svejedno starački dom", rekao je Mihalkov za beogradski magazin "Nedeljnik".

 

On je kritičarima ruskog predsednika Vladimira Putina i pripajanja Krima Rusiji poručio da se atmosfera promenila za sve ove godine.

 

"Smatram da je entuzijazam sa kojim su Krimljani prihvatili mogućnost pripajanja Rusiji toliko iskren i srdačan da lično nemam nikakve sumnje da je to bila ispravna i pravedna odluka", rekao je Mihalkov.

 

"Srbija ne treba da predaje ljude evropskom pravosuđu"

Na pitanje šta zamjera Srbima, a šta srpskoj politici, Mihalkov je odgovorio da mu se čini da se srpski državni vrh "mora potruditi da ne predaje svoje ljude u šape evropskog pravosuđa".

 

Govoreći o kritikama zapadnih medija zbog podrške koju je glasno iskazivao Srbiji, posebno kada se radi o Kosovu i Metohiji, Mihalkov je rekao da "imaju različite zadatke".

 

"Ja govorim ono što mislim, a kritičari pišu ono što im diktira sredina", dodao je Mihalkov.

 

Mihalkov je naveo da je veza između Srbije i Krima zasnovana na tome što su u jednom trenutku Srbi prihvatili ogroman broj ruskih vojnika, koji su tu našli utočište – više od 3.000 ljudi.

 

"Srbi su prihvatili upravo najsiromašnije slojeve emigracije koji nisu imali ništa, osim časti i epoleta. Imućniji su odlazili u Francusku i u druge zemlje", rekao je Mihalkov, čiji je najnoviji film o belogardejcima "Sunčanica" nedavno premijerno prikazan u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here