Tanjug/AP

Lider Evropske narodne partije (EPP) Manfred Veber poručio je da EU i njene države članice moraju snažno braniti Kipar i Grčku od turske agresije.

On je naveo da je to potrebno učniti povećanjem pritiska sankcijama ili raspoređivanjem ratne mornarice Evropske unije, prenosi grčki list Katimerini.

– EU i njene članice moraju snažno braniti Kipar i Grčku od turske agresije povećanjem pritiska sankcijama ili raspoređivanjem ratne mornarice EU na istočnom Mediteranu, ukoliko Turska ne prestane da krši kiparski i grčki suverenitet – izjavio je Veber.

Kako je kazao, Turska je važan partner za Evropu ali tursko ilegalno bušenje u Ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Kipra, kršenje grčkog vazdušnog prostora i napadi na granicama sa Grčkom nisu primeri konstruktivnog partnerstva sa tom zemljom.

– Suprotno tome, aktivnosti turske vlade pogoršavaju tenzije u mediteranskom regionu, dovodeći u opasnost stabilnost i bezbednost Evrope – rekao je Veber na sastanku EPP stranaka u Evropskom parlamentu.

On je ocenio da EU mora da bude spremna da učini više u cilju zaštite od turske agresije na evropskim južnim granicama.

3 KOMENTARA

  1. cela evropa se ismejavala kipru i grčkom narodu sada Evropi preti opasnos od turaka ponovi i to bože ona će poslati vojsku u zaštitu kipra. nije tačno biće svaki evropski vojnik uništen.

  2. BAS LEPO RECENO A STA JE TERITORIJOM SRBIJE DOZVOLILI STE DA BANDITI I KRIMINALCI PROTERUJU SA SRPSKE ZEMLJE DA PREKO 350 000 NEDUZNIH CIVILA SA SVOJIH VEKOVNIH OGNJISTA mentori ste tih kriminalaca URAA SRBIJAKOSOVOKOSOVOSRBIJA

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime