Tanjug/AP

Lider Evropske narodne partije (EPP) Manfred Veber poručio je da EU i njene države članice moraju snažno braniti Kipar i Grčku od turske agresije.

On je naveo da je to potrebno učniti povećanjem pritiska sankcijama ili raspoređivanjem ratne mornarice Evropske unije, prenosi grčki list Katimerini.

– EU i njene članice moraju snažno braniti Kipar i Grčku od turske agresije povećanjem pritiska sankcijama ili raspoređivanjem ratne mornarice EU na istočnom Mediteranu, ukoliko Turska ne prestane da krši kiparski i grčki suverenitet – izjavio je Veber.

Kako je kazao, Turska je važan partner za Evropu ali tursko ilegalno bušenje u Ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Kipra, kršenje grčkog vazdušnog prostora i napadi na granicama sa Grčkom nisu primeri konstruktivnog partnerstva sa tom zemljom.

– Suprotno tome, aktivnosti turske vlade pogoršavaju tenzije u mediteranskom regionu, dovodeći u opasnost stabilnost i bezbednost Evrope – rekao je Veber na sastanku EPP stranaka u Evropskom parlamentu.

On je ocenio da EU mora da bude spremna da učini više u cilju zaštite od turske agresije na evropskim južnim granicama.

3 COMMENTS

  1. cela evropa se ismejavala kipru i grčkom narodu sada Evropi preti opasnos od turaka ponovi i to bože ona će poslati vojsku u zaštitu kipra. nije tačno biće svaki evropski vojnik uništen.

  2. BAS LEPO RECENO A STA JE TERITORIJOM SRBIJE DOZVOLILI STE DA BANDITI I KRIMINALCI PROTERUJU SA SRPSKE ZEMLJE DA PREKO 350 000 NEDUZNIH CIVILA SA SVOJIH VEKOVNIH OGNJISTA mentori ste tih kriminalaca URAA SRBIJAKOSOVOKOSOVOSRBIJA

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here