EPA-EFE/Andrej Cukic
Aleksandar Lukašenko

Portparol Evropske unije Peter Stano kaže da se od Srbije, kao zemlje u procesu pristupanja, očekuje da uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom EU, uključujući i najavljene sankcije protiv odgovornih za nasilje u Belorusiji.

Peter Stano je istakao da se nada da ćemo uskoro videti najavaljene evropske sankcije protiv odgovornih za „neprihvatljivu repesiju u Belorusiji“.

– Očekujemo da zemlje u procesu pristupnja EU napreduju u usklađivanju svojih politika sa politikama EU. To se ne dovodi u pitanje – kaže Stano.

Dodao je da je usklađivanje sa spoljnom politikom Unije jedna od obaveza u pristupnom procesu i da zemlje koje su u tom procesu „to znaju“.

2 KOMENTARA

  1. Bolesnici EU, samo bi sankcionisali. Kad ce te vec jednom da kazete postajete clanica EU tad i tad a ne samo traziti od Srbije napravi ovo ili ono a za ulazak u EU mrkva. Pa nemora Srbija da bude vaseg misljenja a i nije clanica EU. Samo se u diktaturi namece misljenje i zabranjuje samoodlucivanje gospodine Peter Stano. Pa gde ta EU demokratija u kojoj vi namecete drugima vase odluke ucenjujete namecete vase misljenja.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime